Comisia Europeană a considerat că Facebook a furnizat informații incorecte și înșelătoare în cazul achiziției WhatsApp din 2014.

Executivul UE a apreciat că Facebook nu a oferit date corecte în investigația lansată de Comisie asupra tranzacției. Astfel, potrivit comunicării oferite de Facebook în 2014, concernul american susținea că nu va fi capabilă să ofere legături automate între conturile de utilizatori ale Facebook și Whatsapp.

Potrivit Comisiei, această informație a fost oferită atât în notificarea tranzacției cât și ca răspuns la solicitarea de informații suplimentare. Totuși, în august 2016, WhatsApp și-a actualizat termenii serviciului și politica de confidențialitate, în care a inclus posibilitatea de a lega numerele de telefon ale utilizatorilor WhatsApp cu identitățile de utilizator Facebook.

Comisia a aflat că, în pofida a ceea ce susținea în comunicările cu autoritatea de concurență a UE, posibilitatea tehnică de conectare automată a conturilor de Facebook și WhatsApp exista deja din 2014, iar unii angajați ai Facebook cunoșteau acest lucru.

Totuși, Facebook a precizat joi că a acționat „cu bună credință”, iar „greșelile sale nu au fost intenționate” și a încercat tot timpul să furnizeze informații precise Comisiei Europene, transmite Agerpres.

Totuși, decizia de joi a Comisiei nu afectează decizia din 2014 de autorizarea a achiziției WhatsApp de către Facebook.