Poliția germană a arestat joi doi bărbați suspectați de spionaj pentru Rusia. Cetățenii germano-ruși sunt acuzați că au încercat să inițieze acțiuni de sabotaj.

Procurorii germani au anunțat joi că poliția din orașul bavarez Bayreuth a arestat doi bărbați suspectați de spionaj pentru Rusia.

Cei doi sunt acuzați, printre altele, că au acționat cu scopul de a iniția acțiuni de sabotaj, a anunțat Parchetul Federal din Karlsruhe, relatează Deutsche Welle.

Poliția federală i-a arestat pe Dieter S. și Alexander J. și, împreună cu poliția bavareză, a percheziționat casele și locurile de muncă ale inculpaților.

Bărbații, ce au legături cu regiunea separatistă prorusă Donețk din Ucraina, ar fi cercetat potențiale ținte de atac, inclusiv facilități militare americane din Germania.

S., despre care procurorii spun că a fost în contact cu un agent al serviciilor secrete rusești, este acuzat și de conspirație pentru a provoca o explozie. 

Acuzatul s-ar fi sfătuit cu agentul rus în legătură cu o posibilă acțiune de sabotaj, în octombrie 2023.

Suspectul i-ar fi spus agentului că este pregătit să lanseze atacuri asupra infrastructurii utilizate de armată, precum și asupra siturilor industriale din Germania.

El a strâns informații despre potențiale ținte ale atacurilor, inclusiv facilități militare americane.