Primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a anunțat vineri că renunță la mandatul său și a cerut să fie organizate alegeri anticipate.

Dorin Chirtoacă a spus că renunță la mandat în semn de protest față de actuala guvernare, care ar controla din umbră acțiunile Silviei Radu, cea care îndeplinește în prezent funcția de primar interimar, informează Radio Chișinău.

”Altceva decât alegeri anticipate la Chișinău nu văd pentru deblocarea lucrurilor. Locuitorii Capitalei trebuie să aibă un reprezentant ales la primărie: bun, rău, deștept sau mai puțin, dar al lor, nu hotărât de Plahotniuc sau de alții. În acest moment fiind ales de cetățeni de 3 ori la rând nu am cum să mă întorc la birou. Dacă mai stau așa, devin complicele lor. Ei asta vor: să dețin puterea peste tot, complet, pentru alegerile parlamentare deja fraudate de până acum. Eu am primit mandatul de la cetățeni, nu de la Pahotniuc, Dodon, Leancă sau de la această gașcă”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Alegerile ar urma să aibă loc anul acesta.

El a susținut că nu recunoaște acuzațiile care i se aduc în cadrul dosarului parcărilor cu plată, în care este cercetat penal.

Primarul suspendat a subliniat că, deși cetățenii Chișinăului nu își doresc alegeri noi, nu există alternativă.

Întrebat dacă va candida la alegerile noi, Dorin Chirtoacă nu a dat un răspuns clar, menționând că o va face, dacă la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei vor candida Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon.

El a mai spus că se așteaptă la acțiuni represive împotriva sa, după ce a făcut aceste declarații, inclusiv la arestarea sa.