Un post de televiziune a difuzat o interceptare telefonică în care Alexandru Tănase, ministrul justiției din Republica Moldova, ar vorbi cu Veaceslav Platon, condamnat in dosarul Băncii de Economii, despre furtul miliardului, Plahotniuc și Ilan Șor.

Alexandru Tănase a anunțat pe Facebook că își dă demisia  din funcția de ministru al justiției, dar nu se știe deocamdată dacă premierul Pavel Filip îi va accepta demisia, scrie Report.md.

Imediat după apariția imprimării, Tănase spunea că aceasta nu îl afectează în vreun fel, dar la doar câteva ore distanță și-a anunțat demisia pe Facebook, deoarece nu vrea sa devină o „țintă electorală”. Mai mult, el a spus că a decis să-și încheie cariera publică.

Alexandru Tănase și-a început cariera politică în 2007, fiind printre fondatorii Partidului Liberal Democrat. A deținut funcția de consilier municipal și deputat. Din 2009 până în 2011, a fost ministru al justitiei. Ulterior, până în 2017, a fost președinte al Curții Constituționale. A ajuns din nou în fotoliul de ministru al Justiției în ianuarie 2018, dupa remanierile guvernamentale anuntate de Vlad Plahotniuc.

Citiți articolul complet pe www.report.md