Casa Albă a făcut o actualizare privind inițiativele sale în fața a ceea ce descrie drept "o creștere alarmantă a incidentelor antisemite în școlile și în campusurile universitare” după atacul Hamas asupra Israelului.

Casa Albă nu a oferit cifre exacte cu privire la această creștere a actelor antisemite în mediul școlar și universitar după 7 octombrie.

Universitatea Cornell (statul New York, nord-est), unde dezbaterile în jurul conflictului sunt deosebit de tensionate, a declarat duminică că poliția investighează amenințările antisemite postate pe internet împotriva unui centru comunitar evreiesc din campus, scrie La Libre Belgique.

Administrația americană dă asigurări că a simplificat procedurile de depunere a plângerilor pentru discriminare în campusurile americane, de exemplu pentru persoanele care sunt victime ale insultelor antisemite sau islamofobe.

Războiul dintre Israel și Hamas provoacă tensiuni puternice în cele mai prestigioase universități americane, precum Harvard, unde aproximativ treizeci de organizații studențești au publicat o declarație la scurt timp după 7 octombrie în care desemnează "regimul israelian în întregime responsabil pentru violență".

Textul a provocat indignarea mai multor lideri politici și personalități publice.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA