Parisienii au votat "da" la referendumul pentru creșterea prețului parcării pentru SUV-uri. Dacă măsura va fi aprobată de Consiliul de la Paris în mai, tarifele de parcare se vor tripla până la 18 euro pe oră, relatează Euronews.

Parisienii au votat pentru triplarea taxelor de parcare pentru SUV-urile poluante în capitala Franței, cu peste 54% din voturi.

Planul, promovat de primarul Anne Hidalgo, vizează SUV-urile și mașinile 4x4, vehiculele cu o greutate mai mare de 1,6 tone, cu motoare cu combustie internă sau hibride, și toate mijloacele de transport mai grele de 2 tone, inclusiv vehiculele electrice.

Dacă vor fi aprobate de Consiliul de la Paris în luna mai, noile tarife vor începe din septembrie, cu un cost de 18 euro pe oră în cartierele centrale și 12 euro pe oră în suburbii.

Hidalgo critică impactul SUV-urilor și mijloacelor de transport cu o greutate de peste 2 tone, inclusiv electrice, asupra poluării orașului și siguranței cetățenilor.

Propunerea face parte dintr-un plan mai amplu aprobat de Guvernul metropolitan și de primarul Parisului Anne Hidalgo, din Partidul Socialist, pentru a descuraja folosirea mașinilor și a face orașul, care va găzdui Jocurile Olimpice, mai ecologic și mai primitor pentru pietoni și bicicliști.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA