Plângerea lui Romică Părpălea împotriva ministrului de Interne vine după ce cu doar o zi înainte Carmen Dan l-a reclamat pe acesta tot la DIICOT.

Romică Părpălea, cel care l-a denunțat pe liderul PSD Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”, dar și pentru legăturile dintre Tel Drum și liderul PSD, a făcut miercuri o nouă plângere împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

Părpălea a spus că a depus o plângere împotriva ministrului Carmen Dan. El a susținut că în jurul acesteia a existat, în perioada în care era prefect de Teleorman, o grupare infracțională care se ocupa cu retrocedările ilegale de terenuri în județ, de aceea plângerea a fost depusă la DIICOT.

„Doamna Carmen Dan va trebui să explice cum a organizat acest grup infracțional organizat la nivelul Prefecturii, cum a putut, din postura de prefect al județului Teleorman, să oblige, în complicitate cu subprefectul, să-i ia din atribuțiunile acestuia privind înființarea comisiilor de fond funciar. În România se face mare tevatură pentru așa-zisele retrocedări. Am să demonstrez procurorilor cum mecanismul pe bani publici, inițiat de doamna Carmen Dan la nivelul județului Teleorman, a avut acces în 92 de localități, împreună cu un grup de persoane din interiorul Prefecturii Teleorman”, a spus Părpălea înainte de a intra în sediul DIICOT.

Părpălea a mai spus că inclusiv magistrați au fost implicați în aceste ilegalități.

„Am avut o întâlnire, puțin mai înainte, cu o persoană care a fost numită rapid la Tribunalul Teleorman. Este un judecător, Gudac Petrică, a cărui vilă a fost făcută de Tel Drum ca o recompensă. Nu mai exista nicio societate să-i facă o vilă unui judecător din Teleorman decât Tel Drum și acum este președintele Tribunalului Teleorman?”, a mai spus Părpălea.

„Eu nu sunt ca cei din PSD să merg cu fanfară și oameni în spatele meu. Nu am avut niciodată oameni politici în spatele meu. A fost odată Liviu Dragnea, când era președinte la Consiliul Județean Teleorman și președinte PSD Teleorman. Că primesc informații de la cetățeni din județul Teleorman, că primesc informații legale de la Curtea de Conturi. Am să vă prezint și o să prezint și procurorilor un proces verbal cu 23 de pagini emis de Curtea de Conturi — filiala Teleorman și veți vedea sporuri de dispozitiv cum au fost trecute cu vederea de cel care trebuia să verifice legalitatea tuturor documentelor, reprezentantul Guvernului în județul Teleorman, care era prefectul Carmen Dan”, a acuzat Părpălea.

El a mai acuzat-o pe Carmen Dan că a fost implicată în modificarea proceselor verbale la alegerile din 2012.

„Cu doamna Carmen Dan m-am întâlnit în anul 2012, când era un neînsemnat membru de partid, o ținea Dragnea în culise. A fost președinte la o secție de votare cu mine. Eram colegi atât la alegerile locale, cât și la referendumul din iulie 2012. Doamna Carmen Dan să vă explice ce a căutat în joia dinaintea alegerilor în biroul actualului deputat Boboc Valentin, unde am fost și eu și toți ceilalți președinți din secțiile de votare, în care ne oferea directive clare venite din partea domnului Dragnea să modificăm procesele verbale în dosarul 'Referendumului', deoarece prezența de vot la secția mea era de 38%. Verificați la secția unde Carmen Dan a fost președinte, dacă s-a modificat procesul verbal cu prezența la vot la alegerile locale", a mai spus Părpălea.

Cu două zile înainte, Carmen Dan a mers personal la DIICOT pentru a depune o plângere penală împotriva lui Romică Părpălea, pe care îl acuză de șantaj, denunț calomnios și de apartenență la un grup infracțional organizat.

„Acest personaj, pe treptele DNA a anunțat că a depus denunț împotriva mea, precizând că în calitate de prefect am făcut trafic de influență, abuz în serviciu și posibil luare de mită. Această acțiune a fost după ce în spațiul public a apărut informația că urmează ca ministrului Carmen Dan să i se facă dosar penal”, a spus Carmen Dan jurnaliștilor prezenți la DIICOT pe 30 octombrie.

Ministrul de Interne a mai precizat că nu îl cunoaște pe Părpălea, dar susține că Părpălea este doar un instrument, în spatele lui fiind altcineva.

„Nu am intenționat să îl fac pe acest domn erou național, el s-a cerut singur erou național. Este dreptul meu, ca cetățean, să mă apăr. Este o declarație pe care a făcut-o la DNA, eu nu am fost citată acolo, iar fiecare cetățean trebuie să își asume ceea ce face”, a mai spus Carmen Dan.

Romică Părpălea a devenit celebru după ce a făcut un denunț împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”, acolo unde el figura ca persoană decedată care a votat. Așa a ajuns să fie cunoscut ca fiind „mortul lui Dragnea”.

Pe 19 octombrie, Romică Părpălea a fost audiat în legătură cuplângeri penale depuse împotriva lui Liviu Dragnea și Carmen Dan.

„După ce Consiliul Județean a făcut investiții foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnătură simplă, ca președinte al Consiliului Județean, a oferit această societate puternică unui apropiat care era președinte executiv la PSD, cu care eu am colaborat foarte bine. (...) În cazul lui Carmen Dan - abuz în serviciu, trafic de influență s-ar putea să fie și luare de mită, cu privire la persoanele care au fost în comisiile fondului funciar în anumite localități, dacă a știut sau n-a știut, cum le-a dat girul”, a declarat Părpălea în fața DNA, spunând că are probe, inclusiv documente pentru a-și susține declarațiile.