Omul aflat în centrul scandalului dintre Antena 3, RTV și DNA era citat pentru marți la DNA Ploiești în calitate de martor într-un dosar penal. Sora lui, deputatul Andreea Cosma, a spus că acesta nu se află în țară.

Deputatul PSD Andreea Cosma a anunțat că fratele său, fostul deputat Vlad Cosma, nu se va prezenta, marți, la sediul DNA Ploiești, unde a fost citat în calitate de martor într-un dosar penal. Motivul este faptul că Vlad Cosma nu se află în țară.

Andreea Cosma  a mai spus că fratele ei se va prezenta la audieri când va reveni în țară sau va putea fi audiat prin videoconferință.

Șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că Vlad Cosma a fost citat să se prezinte, marți, ca martor la sediul Parchetului pentru audieri.

Vlad Cosma este pionul principal de unde a izbucnit scandalul dintre Antena 3, RTV și DNA, acuzând faptul că procurorii i-au cerut ilegal probe împotriva lui Sebastian Ghiță. Procurorii se apără și spun că Vlad Cosma le-a depus la dosar.

Pe fondul acestui scandal, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să revină mai repede din deplasarea în Japonia. Toader a anunțat că joi va fi prezent la ședința de guvern, în condițiile în care conferința de la Tokyo urmează să se termine vineri.