Președintele PSD a susținut că nu a discutat cu oficialul european despre DNA, ci doar despre ministrul Justiției.

"Am discutat și despre anumite informați eronate care ajung acolo, de exemplu faptul că s-a spus în Parlamentul European că abuzul în serviciu a fost dezincriminat prin legile justiției, ceea ce este o minciună sfruntată. I-am spus că, în opinia mea, este foarte important să construim un dialog efectiv și o comunicare foarte aplicată și în timp real, este o dorință din ambele părți, am și stabilit cum să se întâmple acest lucru - orice preocupări pot avea pe orice articol sau propunere care este află în dezbatere să fim sesizați și dăm explicațiile și motivele necesare, în așa fel încât să le primească direct de la noi, fără să mai existe intermediar și noi să evităm situația în care acolo se spun lucruri neadevărate",  a spus Liviu Dragnea după întâlnirea cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Declarația sa vine după ce oficialul european a declarat că nu există nicio diferență între ce știa înainte de vizită și ce a aflat astăzi. Mai mult, el i-a luat apărarea șefei Reprezentanției Comisiei Europene la București, acuzată de liderii celor două Camere că nu informează corect Bruxellesul.

Dragnea a mai spus că nu a discutat cu Timmermans despre DNA, dar au vorbit despre ministrul Justiției: „Am spus că e un om pe care îl apreciez foarte mult, cu o bogată expertiză”.