Patru candidați nu îndeplineau condițiile pentru a-și depune candidaturile pentru funcții în partid, printre care Codrin Ștefănescu și Cătălin Rădulescu, dar toți vor fi pe buletinele de vot. Și Nicolae Bădălău va fi recuperat de Liviu Dragnea.

Comitetul Executiv al PSD a decis vineri să aprobe toate candidaturile depuse pentru alegerile ce vor avea loc sâmbătă, în cadrul congresului partidului.

„Astăzi au fost câteva hotărâri adoptate în Comitetul Executiv Național al PSD. Am propus colegilor mei să se aprobe și candidaturile care nu îndeplineau toate condițiile, pentru cei patru colegi, respectiv doamna Andronescu, domnul Bănicioiu, amândoi pentru funcția de președinte executiv, domnul Cătălin Rădulescu, pentru funcția de vicepreședinte pe regiunea Sud, și domnul Codrin Ștefănescu, pentru funcția de secretar general. Deci avem 24 de candidați aprobați. Toți cei care și-au exprimat dorința să candideze vor fi trecuți pe buletinele de vot”, a declarat Liviu Dragnea, președintele partidului, după Comitetul Executiv Național al PSD.

Totodată, liderul PSD a precizat că au fost aprobate propunerile de modificare la statut, inclusiv observatori din partea candidaților.

„De asemenea, organizarea și desfășurarea Congresului de mâine. S-a stabilit președintele Comisiei de numărare a voturilor - domnul Manda. Au solicitat și s-a aprobat instantaneu să fie observatori din partea candidaților care candidează la funcțiile naționale. Erau stabiliți câte doi, eu am făcut propunerea să se aprobe cel puțin câte unul pe regiune, doar să fie membri de partid și delegați la Congres, ca să nu vină din afara partidului”, a spus Dragnea.

Președinte al PSD a fost întrebat și dacă mandatul său va fi prelungit la congresul de sâmbătă. „Eu sunt în mandat”, a spus Dragnea.

Andronescu: Mai am timp să mă retrag, nu negociez nimic

Tot după CEx, vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu a fost întrebată dacă și-ar putea retrage candidatura la funcția de președinte executiv. Andronescu a evitat un răspuns clar: „Mai e timp pentru asta; nu negociez nimic”, a spus fostul ministru al învățământului.

Ecaterina Andronescu a precizat că pregătește pentru congres un discurs constructiv, nu pentru susținerea candidaturii.

„Vreau să le mulțumesc colegilor care au votat, vreau să le mulțumesc colegilor din teritoriu care mi-au trimis mesaje de susținere și sper ca mâine să avem un Congres cât se poate de natural și de normal, să dezbatem proiectele pe care le avem pentru țară și pentru oamenii care au așteptări de la noi. Niciodată nu am alergat după funcții, dar întotdeauna m-am străduit, cu ceea ce sunt eu, cu ceea ce pot eu, să aduc o contribuție, în așa fel încât să fie un pic mai bine pentru toți”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Exilatul Bădălău, recuperat de Dragnea 

Liviu Dragnea a anunțat vineri și că îl va propune pe președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, pentru funcția de președinte al Consiliului Național. Nicolae Bădălău este cel care a cerut, într-o scrisoare transmisă CEx, „conducerea colectivă” a partidului și „renașterea democrației interne” în PSD.

„I-am spus domnului Bădălău, după Congres o să convocăm Consiliul Național și eu să-l propun ca președinte al Consiliului Național al PSD”, a declarat Dragnea după Comitetul Executiv Național al PSD.