Președintele Klaus Iohannis nu o va revoca pe Laura-Codruța Kovesi de la șefia DNA și nimeni nu va ataca această decizie la CCR, a declarat la RFI europarlamentara Renate Weber (ALDE).

”Dacă mă întrebați pe mine ce va face președintele Iohannis, o să vă spun că, în opinia mea, nu o va revoca pe doamna Kovesi, o va lăsa să-și ducă mandatul până la capăt și că nimeni după această decizie de a nu revoca nu va ataca la CCR această decizie (...). Justificarea pe care o ofer nu este una de natură juridică, ci una de natură politică. Președintele însuși a și declarat deja că revocarea doamnei Kovesi nu este oportună politic”, a precizat Weber la RFI.

”Eu cred că multora din România până la urmă le convine să aibă cu cine să se bată și când te bați cu Laura Codruța Kovesi, te poți victimiza într-un mare fel, ca să zic așa (...). Eu cred că de fapt prezența doamnei Kovesi în fruntea DNA este o situație care convine multora (...). Pe de altă parte, trebuie neapărat, dar neapărat ca DNA să-și facă curățenie în propria casă și CSM-ul aici ar trebui să joace un rol categoric activ, nu ca până acum, pentru că totuși este inadmisibil să se întâmple abuzuri”, a mai spus eurodeputata ALDE.