Al patrulea martor recunoaște acuzațiile, după ce, în februarie, trei dintre cei acuzați recunoscuseră, cerând reducerea pedepsei. Bombonica Prodana, fosta soție a lui Dragnea, a cerut o reinterpretare a abuzului în serviciu, cerere acceptată.

+++

Președintele interimat al PNL, Raluca Turcan, susține că solicitarea fostei soții a lui Liviu Dragnea ca CCR să definească pragul pentru abuzul în serviciu echivalează este dovada că Ordonanța 13 a fost dată pentru liderul PSD.

„Astăzi a apărut dovada supremă că Ordonanța 13 a fost dată pentru Liviu Dragnea. Solicitarea fostei soții a lui Liviu Dragnea, parte în dosar, ca CCR să definească pragul pentru abuzul în serviciu, demonstrează că ședința de Guvern echivalează cu un flagrant comis în văzul națiunii. Această coaliție anti-națională vrea să schimbe mersul istoriei. Să ne deturneze de la integrare la excludere, de la prosperitate la sărăcie, de la supremația legii la dominația corupției. Este o coaliție întru corupție și orice zi în care Guvernul PSD-ALDE rămâne la putere înseamnă distrugerea viitorului european al României. Toate statele UE primesc astăzi dovada suprema că în România guvernează un grup infracțional organizat”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

+++

Instanța supremă a decis sesizarea CCR în legătură cu abuzul în serviciu, în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu. Solicitarea a fost făcută de fosta soție a președintelui PSD, scrie Mediafax.

”Admite cererea formulată de inculpata Prodana (fostă Dragnea) Bombonica și sesizează Curtea Constituțională cu soluționarea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 248 Cod penal anterior, art. 297 alin. 1 Cod penal și art. 132 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperire și sancționarea faptelor de corupție", se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, a invocat o excepție de neconstituționalitate privind lipsa unei limite a prejudiciului pentru abuzul în serviciu. Avocatul acesteia a precizat în sala de judecată că se impune trimiterea excepției spre CCR pentru că în cazul Bombonică Prodana prejudiciul este sub 50.000 euro și nu ar fi sub incidența penală. Toți avocații din cauză, inclusiv cel care îl reprezintă pe Liviu Dragnea, au susținut cererea de sesizare a Curții Constituționale.

+++

Întrebat de  jurnaliști asupra cazului, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus că abuzul în serviciu este marea problemă a României.

Procesul de pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție

Până la 14 februarie 2017, trei persoane recunoscuseră complet acuzațiile aduse de procurori și au cerut judecarea în procedură simplificată. Detalii aici.

Ionel Marineci, șef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului și familiei a cerut să fie judecat în procedură simplificată, recunoscând învinuirile aduse, potrivit publicației citate.

Pe de altă parte, Valentina Mirela Marica, șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei,  judecată pentru abuz în serviciu și fals intelectual, a spus că "eunt nevinovată", și că dorește să dea o declarație în acest proces, potrivit aceleiași surse.

Bombonica Prodana cere ÎCCJ să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, va cere Înaltei Curți de Casație și Justiție să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la o parte din prevederile infracțiunii de abuz în serviciu. Bombonica Prodana arată că potrivit actualelor prevederi a infracțiunii de abuz în serviciu, lipsa unui prag valoric minim pentru stabilirea pagubei ar fi neconstituțională. Gestul său amintește de prevederile mult protestatei Ordonanțe de urgență nr. 13/2017 a guvernului - scrie Adevărul.