#PEînțelesultuturor și-a desemnat câștigătorii: Denisa-Elena Vlăsceanu, Angela Mădălina Feraru și Ioan-Dorel Miclea vor beneficia de o vizită de studiu de trei zile la Bruxelles la Parlamentul European.

Competiția #PEînțelesultuturor, dedicată tinerilor, a premiat trei materiale originale care ilustrează efectele activității Parlamentului European în viața fiecăruia.

Iată care sunt cei trei tineri câștigători:

1. Denisa-Elena VLĂSCEANU (21 ani), este din București și s-a înscris în concurs cu un infografic realizat în limba engleză prin care surprinde foarte bine rolul important jucat de Parlamentul European  în viața tinerilor cetățeni, în special prin derularea programului Erasmus+. 

 

„(…) Tematica infograficului este aceea de drum inițiatic, atât din punct de vedere profesional și personal pentru participanții la proiect, dar și pentru Parlamentul European care își dorește sa fie alături de cetățeni în parcurgerea acestui traseu.De asemenea, infrograficul este construit ca un drum de legătură între Parlamentul European și cetățean întrucât, consider că, un rol important al instituției este de a reprezenta interesele oamenilor, transformându-le în inițiative benefice, de durată, cu un cadru legal bine definit. Intenția mea de a crea infograficul în engleză derivă din dorința de a face informația accesibilă tuturor, astfel încât să putem înțelege toți importanța UE în viața noastră (…) Intenția mea de a crea infograficul în engleză derivă din dorința de a face informația accesibilă tuturor, astfel încât să putem înțelege toți importanța UE în viața noastră”,

susține tânăra.

 2. Angela Mădălina FERARU (20 ani), din Râmnicu Sărat, Buzău, a câștigat tot cu un infografic prin care a ilustrat legătura ei cu instituția europeană, legată tot de programul Erasmus+, în cadrul căruia tânăra implementează un proiect. 

 

 

„(…) actiunea principală este lansarea unei initiative cetățenești, ca urmare a implementării unui proiect din cadrul programului Erasmus+, planificat de mine, și anume RISE – Research and Inclusion for Sustainable Employability. Proiectul s-a axat pe dezvoltarea competențelor de comunicare, digitale, antreprenoriale, de marketing ale tinerilor din grupul țintă, aducând în prim plan problema tinerilor inactivi pe piața muncii (…) Acest parcurs ar trebui sa duca la obtinerea unei audieri publice în Parlamentul European (..)”,

 susține Angela Mădălina Feraru. 

3. Ioan-Dorel MICLEA (22 ani), din Bătinești, comuna Țifești (Vrancea), a fost premiat pentru fotografia cu care s-a înscris în concurs.

Tânărul susține că anual, 

„(…) în Focșani, la inițiativa Primăriei și a Consiliului Local, tineri, indiferent de naționalitate, etnie, religie, sex ori alt criteriu, sunt invitați să sărbătorească Europa. O Europă unită, o Europă care a desființat orice barieră. Atât în comunicare, cât și în majoritatea domeniilor importante. Astfel, datorită deciziilor Parlamentului European, putem călători doar cu buletinul în cadrul țărilor membre U.E., putem studia în întreaga Europă cu ajutorul programelor de tip Erasmus. Mai mult decât atât, în societatea actuală, cucerită de comunicarea 2.0, decizia de a diminua semnificativ și, ulterior, de a elimina complet tarifele de roaming, vine în ajutorul tinerilor, dar nu numai, care au ales calea străinătății.”

Cei trei vor beneficia de o vizită de studiu la Bruxelles, de trei zile, programată în luna aprilie 2016.