Gabriela Firea a numit director interimar la Autoritatea pentru Supravegherea Și ProtecȚia Animalelor un medic veterinar din Craiova - Laurențiu Viorel Badea. Inainte aceasta a lucrat ca administrator la un cabinet veterinar și electrician.

Laurentiu Viorel Badea a lucrat în trecut ca administrator la un cabinet veterinar din Craiova - VIOVET SRL, și a fost director la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dunăre-Olt. La începutul anilor 2000 a fost electrician la SC INDA SRL din Craiova și administrator la SC VECHEA MACELARIE din Craiova.

ÎIncepand cu data de 16.02.2017 conducerea Autorității pentru Supravegherea și Protejarea Animalelor (ASPA) este asigurată de domnul Laurențiu- Viorel BADEA, medic veterinar,  pentru o perioadă de maxim 1 an, conform prevederilor legale. Până la data de 01.02.2017 conducerea a fost asigurată de domnul  Bogdan - Cristian TREEROIU, dată la care i-a încetat detașarea, conform prevederilor legale. Primăria Municipiului București a organizat concurs pentru ocuparea postului de director general al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor însă în urma rezultatelor nu a putut fi desemnat un câștigător ca ocupant al postului. În acest sens, Primăria Municipiului București are în vedere organizarea unui nou concurs. Domnul Laurențiu Viorel Badea exercita temporar atribuțiile funcției de director general al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, prin detasare, în condițiile Codului Muncii. Domnul Laurențiu Viorel Badea a fost detașat la ASPA de la Cabinetul medical veterinar VIOVET SRL”, se arată în răspunsul trimis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Ce îl recomandă pe Laurențiu Viorel Badea pentru funcția de director al ASPA? 

„Pentru detașarea domnului Laurențiu Viorel Badea s-a avut în vedere îndeplinirea condițiilor din fișa postului, precum și pregatirea sa profesională. Precizăm că  domnul Laurențiu Viorel Badea este absolvent  al Facultății de Medicină Veterinară și al studiilor universitare de masterat Managementul creșterii animalelor; Managementul calității și siguranței alimentelor”, explică reprezentanții municipalității. 

De ce este important cine conduce ASPA si ce face aceasta institutie?

ASPA gestionează câinii fără stăpân din București. În perioada 2013 - 2016 au fost capturați 32.933 câini maidanezi de pe străzile capitalei, 16.103 au fost adoptați și 13.187 au fost eutanasiați, potrivit datelor furnizate la începutul anului 2016 de instituție. Eutanasierea maidanezilor a început după ce Ionuț, un băiat de 4 ani, a murit după ce a fost mușcat de câini. Se estima că pe străzile Capitalei sunt peste 50.000 de câini. Eutanasierea maidanezilor a stârnit numeroase controverse, însă câinii au dispărut de pe străzile Capitalei. Mai nou, maidanezii au reînceput să apară pe străzile capitalei, în număr mic, însă potențialul lor de a se înmulți este foarte mare, bazat pe experiența anilor trecuți.

Ca Bucureștiul să nu ajungă iar în situația în care s-a aflat în 2013, ASPA trebuie să ia măsuri urgente pentru stoparea înmulțirii câinilor și să aplice strategia pentru bunăstarea animalelor, aprobată recent de Consiliul General al Municipiului București. 

Citește articolul integral pe hotnews.ro