Comisarul european Corina Creţu, candidat din partea Pro România la alegerile europene, a spus că aderarea României la zona euro ar însemna un pas enorm înainte, dar, înainte de a avansa termene, Guvernul trebuie să se asigure că economia e pregătită

„În primul rând, aderarea la zona euro depinde de starea economiei româneşti, pentru că altfel riscă să se transforme într-un bumerang şi (...) în loc de beneficii, să fie o povară pe umerii cetăţenilor, care se vor trezi dintr-o dată că vor trebui să piardă foarte mulţi bani”, a spus Corina Crețu, într-o conferință de presă.

Ea a spus că este îngrijorată de tensiunea dintre Guvern şi Banca Naţională, „pentru că sunt cele două entităţi care trebuie să pregătească economia românească” pentru aderarea la zona euro, transmite Agerpres.

„Eu zic că nu este cazul să stabilim termene. Este important ca economia românească să fie suficient de matură, astfel încât să suporte cu bine cetăţenii României această tranziţie, care ar însemna un pas enorm înainte, dacă România va fi pregătită”, a mai spus Corina Creţu.

Creţu s-a arătat îngrijorată de „dublul limbaj” al PSD în legătură cu atitudinea faţă de Uniunea Europeană. „Nu înţeleg acest dublu limbaj: pe de o parte, aceeaşi echipă, aceiaşi oameni de pe aceeaşi scenă spun că suntem cei mai pro europeni, după aceea altcineva spune că Europa otrăveşte românii”, a spus comisarul european.