Ministerul Energiei a solicitat prorogarea cu un an a termenului de aplicare a contribuției de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie, prevăzută în Ordonanța de Urgență 114/2018, a declarat Doru Vișan, secretar de stat în minister.

„Ministerul a cerut prorogare pe componenta de 2%. Prorogare pentru un an, după aceea rămâne de analizat”, a declarat Vișan, la ZF Power Summit.

Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu s-a contrat săptămâna trecută cu ministrul finanțelor Eugen Teodorovici pe tema taxei, după ce șeful Senatului a spus că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre renunțarea la aceasta.

În replică, ministrul Eugen Teodorovici a spus că o eventuală modificare a OUG 114 va fi luată după discuțiI în coaliție.

„Nu trebuie să plecăm de la ideea că va fi modificată. Dacă va fi vreun motiv care să aducă un plus pentru români, cu siguranță, suntem deschiși la orice fel de propunere. Până atunci, cei care speră să nu mai spere că speră degeaba”, a declarat Teodorovici.

În plus, ministrul a spus că sunt mulți care „își fac speranțe printr-un puternic lobby pe care îl fac zi de zi, noapte de noapte, în țară și în afara țării, că vorbim de bănci, de energie, de comunicații” pentru schimbarea actului normativ și că este nevoie de o analiză privind cum sunt administrate companiile de stat din subordinea Ministerului Energiei.

Tăriceanu a comentat acid replica ministrului de finanțe: „Îi dau un sfat domnului Teodorovici să își țină părerile pentru el în ceea ce privește Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaște cum funcționează. Nu cred că are suficiente date ca să știe cum funcționează Ministerul Energiei, care este condus de un liberal”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.