Cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut cu 6,6%, ca serie brută, în ianuarie 2019, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, arată datele Institutului Național de Statistică.

Evoluția a fost determinată de rezultatele pozitive înregistrate în vânzările de produse nealimentare (plus 9,4%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor (plus 5,8%), în timp cevânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au urcat 4,3%,

Datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică arată că volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a majorat cu 6,1% în ianuarie, față de aceeași lună din 2018. În date ajustate, vânzările de produse nealimentare au consemnat un salt de 8,3%, vânzările de carburanți au crescut cu 5,7%, iar vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 4,7%.

În ianuarie 2019 comparativ cu decembrie 2018, cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, ca serie brută, în luna ianuarie 2019, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 22,9%, dar în serie ajustată au fost mai mari cu 1,9%.