"Elevul actual nu mai vrea să aștepte două săptămâni până ce primește răspunsul", spune Adina Roșca, expert educațional Digitaliada.

Expertul educațional Adina Roșca este responsabilă cu formarea digitală a profesorilor din școlile de la sate în cadrul poiectului Digitaliada și coordonează, în cadrul aceluiași program, ghidurile de predare a matematicii și a informaticii cu ajutorul metodelor digitale. Adina Roșca spune că obiectivul proiectului Digitaliada nu este ca elevii din așa-numita App Generation să realizeze competențe digitale, este vorba de mai mult decât atât: "Noi folosim competențele lor digitale pentru îmbunătățirea competențelor de la matematică sau de la alte materii”, spune Adina Roșca.   

Expertul educațional vorbește despre acei oameni de la catedră "care-i contagiază pe copii cu pasiunea lor, deschiși să învețe din nou, profesori cărora nu le e frică să fie vulnerabili în ochii celor mici". E foarte important ca tehnologia să fie integrată într-un mod care să răspundă atât nevoilor copilului, cât și nevoilor educaționale, atât la școală, cât și acasă. 

    "Ca mamă, mi se pare un lucru foarte important să vezi copilul accesând device-urile într-un mod educațional. Totodată, mi se pare foarte important a avea un copil fericit, un copil care nu e stresat, care să nu meargă cu frică la școală în următoarea zi sau să nu se gândească cu groază că are foarte multe teme pentru următoarea zi. Iar datorită acestor aplicații [Digitaliada], elevul nu mai percepe cantitatea de teme pe care o primește pentru acasă datorită faptului că acestea prind forma unui joc."

  • Urmărește VIDEO-INTERVIUL pe Digitaliada.ro: Despre rolul și rostul aplicațiilor digitale cu Adina Roșca, expert educațional