Siegfried Mureșan acuză autoritățile că nu au luat măsuri pentru a fuidiza procedura de vot din diaspora. Și în România este coadă la vot, în special în localitățile cu liste suplimentare. La Chiajna timpul de așteptare este de câteva ore.

UPDATE 

„La Cracovia este o singura urna si vreo 60 de oameni la coada. Asteptam...”, scrie un utilizator pe Facebook.

Și în Marea Britanie sunt cozi foarte mari.


Și la consulatul din Munchen, coada se întinde pe mai multe sute de metri:

Foto: Alex Rușitoru/via Facebook 

Coadă în Spania, Castellon:

Cozi în Bruxelles, (sursa: utilizator Facebook)

 


  • Valentin Naumescu, pentru televiziunea de știri Digi 24, a spus că este o atmosferă normală. Mobilizarea transmite un mesaj foarte clar: românii înțeleg miza acestor alegeri. În acest moment, este timpul ca poporul român să își spună cuvântul în ce direcție își dorește să meargă România. Mesajul va fi masiv în favoarea menținerii direcției europene a României, a menținerii și consilidării statului de drept în România. Digi 24 difuzează în flux permanent și publică pe site foto și video primite din diaspora, care arată cozi mari în capitalele europene și în alte țări din lume. Materialele publicate de Digi 24.
  • HotNews.ro: Ludovic Orban depune plângere penală împotriva lui Meleșcanu: Este strigător la cer cum sunt umiliți românii din diaspora care stau la cozi să voteze. Guvernul își bate joc
  • Newsweek semnalează nereguli la Bimingham: PSD vrea să blocheze votul diasporei, din nou? Caz revoltător în Birmingham
  • Siegfried Mureșan:"Organizarea alegerilor în diasporă este dezastruoasă. Românii sunt împiedicați să voteze. Este revoltător cum sunt umiliți frații noștri din diaspora care așteaptă la cozi interminabile pentru a vota. După ce s-a întâmplat la alegerile din 2014 Guvernul și Ministerul de Externe nu au luat măsuri pentru a fluidiza procedura de vot din diapora, mai ales în contextul în care se știa că există o intenție de vot masivă a românilor din străinătate. Ministerul Afacerilor Externe a refuzat orice solicitare de creștere a numărului de secții de vot în diaspora. Toți cei care împiedică votul merită o plângere penală.Dragi români, nu vă lăsați descurajați! Mergeți la vot. Cu cât mergeți mai mulți, cu atât viitorul țării va fi mai bun." 
  • Chișinău: 

    NO COMMENT Viorica Dăncilă, certată la coadă la vot de un cetățean: "De ce vreți să ne umiliți?"

    Mai mult pe EurActiv »