Alexander Stubb, candidat în cursa internă din Partidul Popular European pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, s-a arătat luni, la București, "destul de îngrijorat" cu privire la încercările de modificare a legilor Justiției din România.

"Sunt destul de îngrijorat, am crezut întotdeauna într-o separație clară a puterilor, între puterea legislativă, judiciară și executivă. De fiecare dată când începi să amesteci toate aceste trei puteri o să ai probleme. (...) Odată ce începi să faci pași înapoi este foarte dificil să te întorci. Instrumentele pentru o societate de succes sunt trei: democrația liberală, economia de piață și globalizarea", a spus Stubb, întrebat cum vede modificările la legile Justiției din România, relatează Agerpres.

Stubb a fost prezent luni la ședința Biroului Executiv al PNL pentru a-și prezenta programul cu care candidează în cursa internă a PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Săptămâna trecută liberalii au anunțat că îl susțin pe candidatul german Manfred Weber la poziția de cap de listă a Partidului Popular European (PPE) în alegerile europarlamentare din mai 2019.

"Partidul Național Liberal a luat decizia de a susține candidatura domnului Manfred Weber pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Partidul Național Liberal va fi reprezentat de o delegație puternică la Congresul #PPE ce se va desfășura în perioada 7-8 noiembrie la Helsinki”, potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a formațiunii.