Alexander Stubb, candidat în cursa internă din Partidul Popular European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, s-a arătat luni, la Bucureşti, "destul de îngrijorat" cu privire la încercările de modificare a legilor Justiţiei din România.

"Sunt destul de îngrijorat, am crezut întotdeauna într-o separaţie clară a puterilor, între puterea legislativă, judiciară şi executivă. De fiecare dată când începi să amesteci toate aceste trei puteri o să ai probleme. (...) Odată ce începi să faci paşi înapoi este foarte dificil să te întorci. Instrumentele pentru o societate de succes sunt trei: democraţia liberală, economia de piaţă şi globalizarea", a spus Stubb, întrebat cum vede modificările la legile Justiţiei din România, relatează Agerpres.

Stubb a fost prezent luni la şedinţa Biroului Executiv al PNL pentru a-şi prezenta programul cu care candidează în cursa internă a PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Săptămâna trecută liberalii au anunţat că îl susțin pe candidatul german Manfred Weber la poziția de cap de listă a Partidului Popular European (PPE) în alegerile europarlamentare din mai 2019.

"Partidul Naţional Liberal a luat decizia de a susţine candidatura domnului Manfred Weber pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Partidul Naţional Liberal va fi reprezentat de o delegaţie puternică la Congresul #PPE ce se va desfăşura în perioada 7-8 noiembrie la Helsinki”, potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook a formațiunii.