Un mesaj simplu pe care cetățenii din sate îl dau celor tineri și nu numai: mergeți la vot, la alegerile europarlamentare, pentru că România este membră UE, iar votul este un drept. Urmăriți LIVE VIDEO dezbaterea de la Gâlgău, Sălaj, de la 14:00.

Având în vedere că sunt voturile pentru europarlamentari, automat să mergem, să rămânem în Uniunea Europeană." - este mesajul unuia dintre locuitorii din Amărăștii de Jos, la dezbaterea „eduVOTE in your village".

Câțiva studenți de la Facultatea de Economie și Adminsitrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova, au explicat locuitorilor din Amărăștii de Jos de ce este important Parlamentul European, în opinia lor.

Marian-Jean Marinescu, membru al Parlamentului European de peste 12 ani, de la momentul aderării României la Uniunea Europeană, a explicat modul de funcționare a instituțiilor europene, precum și importanța fiecărui vot.

Sunt niște alegeri foarte importante. Având in vedere ce se întâmplă în toate statele membre, cu aceste curente mai populiste, mai extremiste, acum trebuie neapărat să mergem la vot și să  trimitem acolo un grup de oameni care să facă parte, în Parlamentul European, din acel  grup care să continue drumul Uniunii Europene.", a declarat eurodeputatul, pentru EURACTIV.ro.

Profesorul Cristi Spulber, Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova, a spus că politica a ajuns, „din păcate un termen peiorativ".

„Nu trebuie să avem așteptări doar stând pe margine. Trebuie să ne implicăm în comunitate și evident trebuie să mergem la vot.", spune prof. univ. dr. Spulbăr, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova.

Omul de afaceri Niță: Politica este meseria unor oameni de a lucra pentru semenii lor

Narcis Niță, antreprenor, reprezentant Biz Solutions, consideră că politica este meseria unor oameni de a lucra pentru semenii lor. Niță a vorbit despre avantajele de a fi parte din Uniunea Europeană, care impune, în schimb, standarde: primim „foarte mult ajutor, însă avem și condiții de îndeplinit."

În cadrul dezbaterilor „eduVOTE în satul tău", mai mulți europarlamentari merg în comunități rurale pentru a sta de vorbă cu cetățenii, în special cu cei tineri. Dezbaterile „eduVOTE în satul tău" se derulează în județele Dolj, Sălaj, Argeș, Bacău, Ialomița.