Ministrul bulgar al Transporturilor și Comunicațiilor și ministrul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice de la Sofia iau măsuri urgente pentru finalizarea activității legate de studiul de impact ecologic privind proiectul FAST Danube.

Proiectul este finanțat de Mecanismul de Conectare a Europei 2014-2020.

Beneficiarii proiectului sunt Administrația Fluvială pentru Dunărea de Jos - Galați (AFDJ), România, și Agenția Executivă pentru Explorarea și Întreținerea Fluviului Dunărea” (IAPPD), Bulgaria, scrie 24Chasa.

Obiectivul său principal este de a îmbunătăți condițiile de navigație și de a crește siguranța traficului pe tronsonul comun al Dunării între Bulgaria și România, prin creșterea numărului de zile din an în care fluviul este navigabil - de la 280 la 340 de zile.

Se așteaptă ca aceasta să ducă la o creștere de 20% a traficul mărfurilor transportate.

De asemenea, prin această decizie se acordă sprijin Ministerului Transporturilor și Comunicațiilor și Agenției Executive pentru Explorarea și Întreținerea Fluviului Dunărea privind pregătirea de către partea bulgară a proiectului de implementare a măsurilor inginerești de îmbunătățire a navigației pe Dunăre.

Urmează ca acesta să fie depus pentru finanțare în cadrul Mecanismului de Conectare a Europei 2021-2027, termenul limită de depunere a cererilor fiind 31 ianuarie 2024.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA