EURACTIV.ro a intervievat câțiva tineri din localitatea Gâlgău, Sălaj, dacă merg la vot, la europarlamentarele din 26 mai și de ce.

EURACTIV.ro: Ce i-ai spune unui tânăr sceptic de a merge la vot in 26 mai?

Bogdan Ștefan Mircea, (18 ani), liceean, Gâlgău, județul Sălaj: 

Să meargă la vot, pentru că în 89 au murit niște oameni, să avem noi dreptul ăsta de vot.

 

EURACTIV.ro: Ce ați reținut din dezbaterea de astăzi [Gâlgău, 28 martie 2019] despre Uniunea Europeană?

Robert Ștefan Viman (18 ani), liceean, Gâlgău, județul Sălaj: [reprezintă] o uniune economică și socială. Practic, Vestul și cu Estul se unesc într-o uniune socială care poate să colaboreze atât economic, cât și cultural.

Bogdan Ștefan Mircea: Uniunea Europeană își ajută fiecare țară membră. Sunt alocate fonduri foarte multe pentru infrastructură, pentru dezvoltare, pentru învățământ; europarlamentarii aceștia, care ne reprezintă pe noi, ne ajută foarte mult pentru dezvoltare, pentru obținerea de fonduri europene și pentru birocrație cât mai ușoară.

EURACTIV.ro: Către ce domeniu te îndrepți după ce termini liceul? 

Bogdan Ștefan Mircea: Aș vrea să devin antreprenor. Să îmi deschid o afacere. Despre ce încă nu știu. Dar o să mă gândesc la o idee. Vreau ceva nou și să fiu propriul meu șef. Să nu depind de cineva.

EURACTIV.ro: Tu ce vei face după terminarea liceului?

Robert Ștefan Viman: Visurile mele se înclină spre domeniul IT. Mai mult pe un IT economic, ceea ce se face și la Universitatea Babes Bolyai, Facultatea de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor, cu profilul economie informatică.

EURACTIV.ro: Ce-i spui unui tânăr de vârsta ta, sceptic in a merge la vot în 26 mai, când se votează europarlamentare?

Robert Ștefan Viman: În vot consă viitorul fiecăruia dintre noi. Practic, votând, ne exprimăm cu privire la viitor, la ceea ce vrem noi să investim in viitorul nostru.

Dacă vrem să se producă ceva în societate; dacă nu mergem, nu se întâmplă nimic pentru noi.