Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri seara că nu se pune problema să candideze la alegerile europarlamentare, pentru că și-a asumat implementarea programului de guvernare.

"Nici nu se pune problema să candidez la alegerile europarlamentare. Mi-am asumat în fața Parlamentului, în fața cetățenilor implementarea unui program de guvernare și vreau să mă țin de această promisiune. Am luat măsuri care au dus la creșterea veniturilor populației, am reușit să obținem într-un singur an rezultate economice mai bune decât alte guverne într-un întreg mandat și din funcția de prim-ministru (...) alături de coaliția PSD-ALDE vom continua pe această linie. Deci, nu se pune problema să plec, să candidez la europarlamentare, pentru că eu trebuie să dau dovadă de seriozitate, să duc la bun sfârșit ce am început", a declarat Dăncilă, la România TV, citată de Agerpres. 

Premierul a mai spus, în context, că nu dorește să pună țara într-o poziție dificilă în această perioadă în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

"Să nu uităm că deținem Președinția Consiliului UE și eu nu pot să-mi pun țara într-o poziție dificilă. Eu cred că în aceste șase luni trebuie să reprezint România cu multă demnitate și să lupt pentru principiile în care cred, și anume, toate statele să fie tratate în mod egal și toți cetățenii europeni să fie tratați în mod egal", a adăugat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că va rămâne în funcție atâta timp cât va avea susținerea coaliției PSD-ALDE.