Chișinăul și Berlinul au ajuns la un consens privind organizarea următoarei runde de negocieri în formatul "5+2", a anunțat ministrul moldovean de externe, Nicu Popescu, după o întrevedere cu omologul german, Heiko Maas.

Cei doi oficiali au discutat despre contribuția Germaniei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. "Miniștrii Nicu Popescu și Heiko Maas au ajuns la un consens în privința organizării în perioada apropiată a următoarei runde de negocieri în formatul «5+2» precum și a unei noi întâlniri informale a Conferinței Bavareze pentru avansarea în negocierile pe marginea acestui subiect", precizează MAE moldovean. 

În cadrul discuțiilor de marți, Nicu Popescu și Heiko Maas au exprimat intenția de a aprofunda dialogul politic la nivel înalt, de a dinamiza cooperarea comercial-economică, precum și cooperarea sectorială. De asemenea a fost menționat sprijinul oferit de Germania parcursului european al Republicii Moldova, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere R. Moldova - UE.

Popescu a abordat cu omologul său german recunoașterea permiselor de conducere, reducerea tarifelor la roaming, precum și subiecte ce țin de facilitarea anumitor aspecte pentru cetățenii moldoveni cu reședința în străinătate.