Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a invitat pe Klaus Iohannis să efectueze o vizită la Chișinău, iar premierul Maia Sandu vine săptămâna viitoare la București.

Maia Sandu a discutat miercuri cu președintele României, Klaus Iohannis, care a invitat-o să facă o vizită oficială la București în data de 2 iulie.

„I-am mulțumit Președintelui Iohannis pentru sprijinul constant acordat de România cetățenilor din Republica Moldova. Am discutat despre necesitatea avansării în implementarea proiectelor comune dintre România și Republica Moldova. Președintele Iohannis ne-a asigurat de susținerea domniei sale și a României în procesele de integrare europeană a țării noastre”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Iohannis a discutat telefonic și cu Igor Dodon, potrivit Președinției moldovene. „Am trecut în revistă întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale, remarcînd necesitatea aprofundării acestora. Am constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun”, susține Igor Dodon într-un comunicat, citat de Radio Chișinău.

Dodon a menționat că România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova și și-a exprimat recunoștința față de partenerii români pentru sprijinul acordat R. Moldova în mai multe domenii. „Sunt ferm convins că dialogul nostru strategic va fi impulsionat după formarea majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău”, a spus el. 

De asemenea, președintele Igor Dodon a mai anunțat că l-a invitat pe Klaus Iohannis să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova. 

Iohannis a subliniat importanța menținerii parcursului european al Republicii Moldova, a implementării acordurilor și reformelor necesare pentru apropierea de UE, dar și a consolidării comunității de limbă, cultură și istorie care stă la baza relației speciale dintre România și Republica Moldova, a transmis Palatul Cotroceni.

Administrația Prezidențială a informat că Iohannis a discutat telefonic și cu Andrei Năstase, viceprim-ministrul Republicii Moldova, cu care a convenit efectuarea unei vizite la București, la începutul lunii iulie.