UE e gata să sporească sprijinul și asistența financiară pentru R. Moldova, condiția fiind continuarea și aprofundarea reformelor și realizarea angajamentelor asumate, a declarat joi la Chișinău Înaltul Reprezentant Federica Mogherini.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, a declarat că vizita la Chișinău reprezintă un semnal de susținere pentru noul Guvern de la Chișinău și pentru reformele pe care le-a inițiat, relatează Radio Chișinău.

Mogherini a anunțat că Bruxellesul este gata să deburseze prima tranșă din asistența financiară suspendată în timpul fostei guvernări, în următoarele câteva săptămâni, menționând însă că rămâne aceeași condiționalitate pentru Republica Moldova: continuarea reformelor.

Ea a pus accentul pe reforma justiției și a procuraturii, precum și pe asigurarea independenței instituțiilor statului, ceea ce va permite și creșterea economică a R. Moldova.

La rândul său, premierul Maia Sandu a declarat că Republica Moldova va continua să implementeze prevederile Acordului de asociere cu Uniunea Europeană: ”De Acordul de Asociere avem nevoie noi, în primul rând, pentru că măsurile incluse acolo vor duce la îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor noștri”.

Totodată, ea a solicitat Bruxellesului o viziune mai ambițioasă pentru țări ca Republica Moldova care aspiră la statutul de membre ale Uniunii Europene.

”Am primit asigurări că UE va continua să fie de partea noastră, de partea cetățenilor, de partea dreptății”, a spus Maia Sandu, potrivit unui comunicat al Guvernului moldovean.