Republica Moldova și România au inițiat negocierile pentru semnarea unui acord interguvernamental care prevede că cetățenii din ambele state vor putea vorbi la telefon fără a achita tarifele de roaming, anunță Guvernul de la Chișinău.

"Din punctul meu de vedere este un pas important și logic care se încadrează în șirul altor acțiuni care ne apropie de România, precum: interconectarea pe gaze naturale, interconexiunea pe energie electrică, conexiunea în domeniul educațional și cel cultural. Asta nu înseamnă altceva decât o legătură mai strânsă între statele noastre”, a declarat premierul moldovean, Pavel Filip. 

Odată cu intrarea în vigoare a acordului, cetățenii din ambele țări, care călătoresc ocazional în statul vecin, vor avea  acces la serviciile de roaming pentru apeluri și SMS la tarife naționale, iar tariful pentru navigarea pe internet va fi micșorat etapizat până în anul 2022, conform procedurilor stabilite la nivel european. 

Pavel Filip a precizat că a discutat miercuri cu omologul român și și-a exprimat speranța că acordul ar putea fi semnat în ședința comună a Guvernelor din Republica Moldova și România, care urmează să aibă loc pe 22 noiembrie la București.