Circuitul de la Spielberg, redenumit Red Bull Ring, a fost introdus în calendarul din Moto GP din 2016. De atunci, toate cele patru curse desfășurate la clasa regină s-au dovedit palpitante, pe traseul de 4,3 km.

2019 a însemnat e o nouă rundă fabuloasă în Austria. La finalul ei, victoriile Ducati arată că Spielberg rămâne sigura pistă pe care Marc Marquez nu și-a pus încă amprenta printr-o victorie, deși spaniolul reușise să-și treacă în cont pole-position.

La finalul calficărilor, pilotul spaniol a trecut pe prima poziție în clasamentul all-time al Moto GP, în ceea ce privește plecările din fruntea grilei (cu 59 de pole-uri), depășindu-l pe Mick Doohan.

Din nefericire pentru Marquez, el nu a reușit să treacă nici în acest sezon să rămână primul înaintea liniei de sosire. Precedentele două Grand Prix-uri aveau să arate diferit, însă, față de cel disputat azi. Aici ne referim la evenimentele întâmplate în ultimul sector al ultimului tur, după o altă bătălie uluitor de echilibrată, pe parcursul a 28 traversări pe traseul de casă al Red Bull / KTM. Andrea Doviziozo a reușit să-și adjudece victoria, după ce a reușit un atac curat asupra rivalului de la Honda, în ultimul viraj al pistei din Styria. Cu alte cuvinte, italianul de la Ducati a reușit să facă ceea ce Marquez nu a izbutit (în precedentele două curse disputate la Speilberg).

Pilotul Honda s-a regăsit în spatele lui Dovi în 2017, respectiv al lui Jorge Lorenzo (pe atunci tot la scuderia italiană) în urmă cu un sezon, înaintea virajului 10.                 

În schimb, acum situația se prezenta în opoziție și totuși, campionul mondial nu și-a putut apăra poziția de lider, până la linia de finish. În ciuda ratării unei victorii în premieră pe Red Bull Ring, Marc Marquez păstrează, potrivit motogp.com un avantaj confortabil, de 58 de puncte față de Doviziozo, la vârful clasamentului general.

Campionul mondial în exercițiu s-a declarat nemulțumit de alegerea pneului mediu pe spate, dar a încercat să lupte până la capăt. Podiumul Grand Prix-ului din Austria a fost completat de francezul Fabio Quartararo.

Tânărul rider de la Petronas Yamaha și-a transformat plecarea din linia întâi într-o clasare pe poziția a treia. Valentino Rossi a încheiat în spatele debutantului din hexagon, încheind al patrulea, fiind plecat de pe locul al 10-lea. 

Următoarea etapă din campionatul mondial de motocilism viteză va avea loc la Silverstone, în Marea Britanie, peste două săptămâni. Anul trecut, Marele Premiu de pe tărâm englez nu s-a putut disputa la clasa Moto GP, din pricina unor condiții periculoase, în urma unei ploi care a afectat prea mult asfaltul circuitului britanic.

Surse: Motogp.com 

Rezultate, statistici