UPDATE (17:10) 6-2, 6-2 în 55 minute. Un meci calificat drept "excelent" din absolut toate punctele de vedere, împotriva Serenei Williams (cu 23 titluri câștigate). "Rezultatul unui meci perfect" - notează Eurosport, pe pagina Facebook.

Pentru prima oară în istoria tenisului din România, un reprezentant câștigă Wimbledonul.

"Când aveam 12 ani, mama mi-a spus: dacă vrei să faci ceva în tenis, trebuie să câștigi finala de la Wimbledon.", a spus Simona, într-un interviu în direct, în fața milioanelor de telespectatori după câștigarea fnalei. "Niciodată nu am jucat mai bine." "E cel mai bun joc al meu". "Nu am cuvinte să exprim ceea ce simt". "Am intrat pe teren și am dat tot ceea ce am putut."

Din declarațiile Simonei: Știam că trebuie să joc perfect. Serena ne-a inspirat și știam că trebuie să joc perfect să pot să o înving. Este un rezultat care îi va inspira pe copii, să se apuce să joace tenis.

Visul mamei se împlinește

Simona Halep câștigă finala de la Wimbledon, după vitoria în primele două seturi (6-2, 6-2), după victoria în primul set. "În fața unei jucătoare la asemenea nivel, trebuie să îți scoți pălăria", a declarat Serena Williams, după încheierea meciului.

Finala a fost transmisă LIVE pe Eurosport 2. Un rezumat al partidei este disponibil pe HotNews.ro, care a transmis LIVE TEXT partida.

Presa internațională despre Simona

Simona împlinește în aproximativ două luni 28 de ani (n. 27 septembrie 1991, la Constanța).

***

În urmă cu ceva mai mult de o lună, majoritatea celor care îi atribuie acum Simonei Halep termeni mai mult sau mai puțin exagerați aveau mari dubii cu privire la potențialul sportivei de 27 de ani (pentru rămânerea la vârf). Iată că, din fericire pentru Simona, semnele de întrebare au dispărut. Convingerea ei nu putea fi zdruncinată doar printr-un eșec, dar concluziile pripite pot apărea mereu.

Simona o va înfrunta sâmbătă, de la ora 16:00 (ora României) pe Serena Williams, care se regăsește în cea de-a unsprezecea finală, pe iarba londoneză. Până acum, actualul număr 11 WTA a câștigat șapte dintre ele. Două elemente ne pot arunca foarte ușor într-o situație contradictorie, dacă privim către americancă. 

Ultima întâlnire directă dintre Serena și Halep a avut loc în ianuarie 2019, în optimile de la Australian Open. Se poate uita repede, însă partida făcută de Simona atunci, a fost una mai mult decât solidă.

Totuși, efortul fabulos nu a fost suficient pentru victorie, deoarece Williams a reușit să-și atingă (mai ales în setul decisiv) nivelul maxim de joc. În acele momente, s-ar părea că orice soluții găsite de adversare, sunt inutile pentru contracararea capacitatății de concentrare și de producere a forței, din partea surorii mai mici. 

Multă lume tinde să creadă că avem de-a face cu alte jucătoare în momentul de față, idee care ar trebui reconsiderată serios, mai ales înaintea unui astfel de meci. Dar mai este ceva care merită subliniat, aflându-se într-o oarece opoziție cu primul.

Ultimele două finale de Grand Slam disputate de Serena au arătat lipsa evidentă a unui confort emoțional, care să-i permită să evolueze măcar aproape de standardele cele mai înalte.

Nu trebuie să scăpăm din vedere că Williams urmărește să câștige cel de-al 24-lea turneu major al carierei, pentru a o egala pe Margaret Court.

Presiunea rămâne mare pe umerii legendei din Statele Unite, iar Angelique Kerber și Naomi Osaka au reușit să speculeze slăbiciunea respectivă.

Va rămâne de văzut ce variantă a Serenei, dintre cele descrise, o va confrunta pe sportiva din România sâmbătă după-amiază.

Așadar, dacă privim cu o mai mare atenție, vom ajunge la concluzia că finala de mâine va depinde foarte mult și de comportamentul nord-americancei de pe teren.

În același timp, ar mai fi o perspectivă interesant de explorat, de această dată, îndreptându-ne spre tenismena din Constanța. Simona a reușit un meci grozav (complet) și în semifinalele de la Roland Garros, în fața Garbinei Muguruza (în 2018), precum a făcut-o și ieri contra Svitolinei în aceeași fază a competiției din Anglia.

Luând în calcul tipul de adversară și momentul întâlnirii, va fi aproape imposibil pentru româncă să producă chiar o astfel de performanță și în finală. Caracteristice tehnice diferă enorm între Svitolina și Williams, iar, prin urmare, Halep va avea de înfruntat un cu totul alt tip de provocare.

Totuși, știm că va oferi totul pentru a se impune. Palmaresul direct este de 1– 9, potrivit stevegtennis.com, (victoria de la Singapore îndepărtându-se tot mai mult în timp, deja) dar, în tenis, fiecare partidă își are propria poveste.

Sursă: Stevegtennis.com - Serena Williams vs Simona Halep Head To Head
Williams Halep H2H Stats & Matches