Povestea unei victorii așteptate.

"- Ai jucat vreodată un meci mai bun decât acesta?

- Niciodată. Serena mereu ne-a inspirat. Îi mulțumesc. Am muncit mult" 

Simona Halep anunțase pe finalul sezonului trecut că și-ar dori să cucerească Wimbledonul, înțelegând importanța deosebită a acestei competiții, față de toate celelalte. Deși suprafața nu reprezenta tocmai un atu, fiecare an însemna o șansă.

Dorința s-a amplificat, în ciuda înfrângerii de la Roland Garros în fața Amandei Anisimova. Momentul respectiv părea să fie într-adevăr, un punct de răscruce.

Parcursul de la All England Club a demonstrat că Simona va reveni din orice context. Sportiva de 27 de ani a devenit cea mai importantă jucătoare de tenis din istoria țării noastre.

Simona a învins-o categoric pe Serena Williams în ultimul act de pe iarba londoneză, cu scorul de 6 – 2 ; 6 – 2; și-a adjudecat o a doua competiție de Grand Slam în palmares (după French Open 2018).

Veterana din Statele Unite nu a reușit să obțină decât o oportunitate break pe serviciul advers, fapt cu adevărat frapant, (alături de echilibrul înregistrat la ași; 2 – 1 în favoarea Serenei).

De asemenea, potrivit statisticiii eurosport.com, partida a durat doar 56 de minute, interval în care Simona a reușit să-și mențină un nivel de joc remarcabil, atât pe plan ofensiv, cât și în defensivă.

Punând partida în context, am asistat, probabil, la cea mai bună evoluție din întreaga carieră a Simonei.

Un mic rezumat al Wimbledonului pentru Halep ar include câteva aspecte interesante: 
  • Primul meci a fost unul complicat, în care s-a impus cu Aliaksandra Sasnovich, revenind în setul al doilea de la 2 – 5. Credibil sau nu, cea care va deveni numărul 4 mondial, începând de luni, potrivit WTA Live, a cedat un singur set în întregul turneul, chiar împotriva Mihaelei Buzărnescu.
  • Ulterior trecerii hopului din turul secund, Simona a avut o nouă provocare dificilă, în fața Victoriei Azarenka, cel puțin în prima parte a meciului, închis cu 6 – 3 ; 6 – 1. De atunci, am putut remarca o rezintență defensivă la un nivel extrem de ridicat, care i-a oferit încrederea necesară pentru a evolua cu mai mult aplomb.
  • Tânara de 15 ani, Cori Gauff, nu a putut opune o rezistență solidă, în faza optimilor.
  • Apoi, revenirea din primul act cu Shuai Zhang a confirmat zona de joc excelentă pentru româncă.
  • Întâlnirea din sferturi a prefațat un duel de mare intensitate, cu Elina Svitolina. Ajungând acolo, Simona a oferit tuturor o prestație de excepție, nepermițându-i ucrainencei să preia, în niciun moment, controlul partidei.
  • Adevărata provocare părea să urmeze împotriva celei mai mari jucătoare din istorie, iar comportamentul lui Halep de pe Terenul Central s-a ridicat, cu adevărat, la miza momentului, fapt pe care nu îl putem afirma în totalitate și despre Williams. Aceasta din urmă a pierdut ultimele trei finale majore pe care le-a disputat, dar durata bătăliei reprezintă unul dintre indiciile, asupra meritului Simonei.

Prin urmare, ziua de 13 iulie 2019 îi va aparține întotdeauna micuței sportive din Constanța,  cu voință de fier, care a reușit să-și onoreze sieși o promisiune aparent greu de îndeplinit, în ochii tuturor specialiștilor.

Evoluția ei din finală consființește definitiv imaginea unei campioane, care a continuat să fie cu picioarele pe pământ, indiferent de momentele bune sau grele ale carierei.

 

Clipa prezentului este a ei, iar toată România îi împărtășește bucuria, precum și Simona a oferit mulțumiri țării, potrivit interviului Eurosport de pe teren, în urma încheierii unei partidei perfecte.