Simona Halep a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru câștigarea Trofeului de Tenis de la Wimbledon.

Președintele Klaus Iohannis a susținut în alocuțiunea sa de la ceremonia de decorare că "avem în fața noastră o mare campioană, care a oferit românilor nu doar momente de bucurie, ci și un exemplu de neprețuit".

"Ați scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Datorită talentului, pasiunii, determinării, perseverenței și a pregătirii constante, ați reușit să deveniți prima jucătoare de tenis din România care deține acest titlu. Vă felicit din toată inima! A fost mai mult decât un meci, a fost o lecție de concentrare, de forță fizică și psihică, de uriașă ambiție. Ne-ați demonstrat tuturor că prin efort constant și pasiune se pot obține performanțe deosebite pe scena mondială a sportului. Vă mulțumesc, în numele românilor, pentru modul în care promovați țara noastră și sportul românesc", a spus președintele.

Șeful statului le mulțumit părinților Simonei Halep, antrenorilor, medicilor, sponsorilor și prietenilor săi.

De asemenea, Iohannis a precizat că, din păcate, "astfel de talente nu primesc sprijinul cuvenit din partea autorităților statului".

"Cel mai elocvent exemplu este că ați câștigat un turneu disputat pe un teren cu iarbă, fără ca noi, în România, să avem măcar așa ceva", a mai punctat Klaus Iohannis.

+++

"Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc", anunța Administrația Prezidențială printr-un comunicat de presă.

Președintele a semnat decretul de decorare pe data de 26 iulie, însă ceremonia oficială are loc astăzi.