Mai mulți diplomați care reprezintă statele membre ale UE la negocierile privind Brexit au fost convocați la o reuniune de urgență luni, în contextul unor zvonuri privind un acord interimar înaintea Consiliului European.

UPDATE Uniunea Europeană și Marea Britanie au convenit asupra termenilor perioadei de tranziție post-Brexit, a declarat luni negociatorul-șef pentru Brexit Michel Barnier.

„Perioada de tranziție cerută de Regatul Unit va fi un interval de timp foarte util pentru administrația și afacerile din Marea Britanie să se pregătească de viitor", a menționat Barnier.

Acordul prevede menținerea în vigoare a tuturor normelor Uniunii Europene până la sfârșitul lui 2020.

***** Textul inițial

Șefii de stat ai UE vor discuta la sfârșitul acestei săptămâni progresul realizat în negocierile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie pe tema Brexit.

Oficiali și diplomați citați de Reuters susțin că reprezentanții naționali și jurnaliști au fost convocați de negociatorii UE, dar nu toți sunt convinși că a fost agreat un termen privind perioada de tranziție de după ieșirea Marii Britanii din UE, în martie anul viitor.

„S-ar putea ajunge la un acord”, a declarat un diplomat, dar un altul nu s-a arătat la fel de entuziasmat de informațiile potrivit cărora progresele importante obținute în negocierile din weekend vor asigura Londra că va fi agreată o perioadă de tranziție după Brexit.

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, se întâlnește luni cu negociatorul șef al UE Michel Barnier, la Bruxelles, dar echipele celor doi au refuzat să comenteze informațiile privind un eventual acord.