Ministrul bulgar al Apărării intenţionează să trimită militari pentru a întări paza la granița cu Turcia. Frontierele externe ale UE ar trebui să fie apărate "folosind arme, dacă este necesar”.

În lupta împotriva imigrației ilegale, Bulgaria vrea să întărească securitatea la graniţa cu Turcia.

"Pentru a întări securitatea frontierei, vom folosi armata", a declarat, într-un interviu acordat Die Welt, ministrul bulgar al Apărării, Krasimir Karakacianov, care deţine şi funcţia de vicepremier.

"În fiecare zonă vom trimite câte o companie, formată din militari înarmaţi, care va păzi  secțiunea corespunzătoare de frontieră”, a explicat Karakacianov, potrivit Spiegel Online.

"Vor fi şi trupe specializate”, a mai spus oficialul bulgar, adăugând că în total vor fi trimişi la graniţa cu Turcia circa 600 de militari.

Ministrul a criticat faptul că până acum europenii nu au reuşit să închidă ruta mediteraneană folosită de refugiați pentru a ajunge în Europa.

"Nu putem permite ca imigranţii ilegali să continue să vină în număr mare în Europa", a spus Karakacianov. "Ar trebui să trimitem în Italia şi Grecia trupe NATO sau UE pentru a apăra granițele Uniunii Europene, dacă este necesar, prin forța armelor”, a mai spus el.

Ministrul italian de Externe, Angelino Alfano, a declarat în urmă cu  câteva zile că țara sa se simte dezamăgită de Europa. Distribuția refugiaților în țările UE "nu funcționează", iar Italia "nu poate face faţă singură acestei poveri", a avertizat el.

Cu toate acestea, numărul de imigranți care au ajuns în Italia este în scădere începând cu mijlocul iulie.

O explicaţie ar putea fi faptul că tot mai mulţi imigranţi au ales în ultimul timp Spania ca punct de intrare în spaţil comunitar.