Ziarul spaniol El Paris prezintă presupusa structură a celulei teroriste care a comis atentatele de la Bacelona şi Cambrils. Dintre aceștia, șase sunt morți, patru au fost reținuți, iar trei sunt în continuare căutați de autoritățile spaniole.

Poliţia spaniolă a ucis cinci teroriştii care au rănit şase persoane în staţiunea balneară Cambrils.Trei suspecţi sunt căutaţi în continuare, dar autorităţile nu exclud posibilitatea să fi murit în explozia de miercuri, de la Alcanar, din locuinţa unde teroriştii ar fi încercat să fabrice explozibili, loc în care s-au găsit ADN-ul a trei persoane. De asemenea, autoritățile au arestat, în ultimele zile, mai multe persoane suspectate de implicare în complot şi în atac, scrie ziarul spaniol El Pais, care care prezintă presupusa structură a celulei, citat de News.ro.

Morţi la Cambrils

 • Moussa Oukabir. Denunţat de fratele său, Driss Oukabir, ca persoana care i-a furat documentele pentru a închiria furgoneta care a intrat în mulţime la Barcelona.
 • Mohamed Hichamy. Implicat în obţinerea vehiculului.
 • Omar Hichamy. Fratele lui Mohamed Hichamy, minor.
 • Said Aalla. Cardul său credit a fost găsit furgoneta abandonată la Cambrils. Fratele lui Yousseff şi al lui Mohammed, unul dintre deţinuţii de la Ripoll.
 • Houssaine Abouyaaqoub. Fratele lui Younes Abouyaaqoub, suspectat că a condus furgoneta de la Barcelona.

Căutaţi

 • Youssef Aalla. A călătorit la Zurich în decembrie 2016, împreună cu Mohamed Hichamy. Este posibil să se fi ocupat de explozibili.
 • Abdelbaki Es Satty. Imam din Ripoll. El a închiriat locuinţa din Alcanar care a sărit în aer şi este posibil să fi murit acolo.
 • Younes Abouyaaqoub. Suspectat că a condus maşina care a intrat în mulţime la Barcelona. Cardul său de credit a fost folosit pentru a închiria cele trei camionete ale teroriştilor.

Reţinuţi

 • Driss Oukabir. Documentele sale au fost folosite la închirierea furgonetei care a intrat în mulţime la Barcelona. El susţine că fratele său i-a furat actele.
 • Mohammed Aalla. El s-a predat poliţiei. Era proprietarul automobilului Audi A3 cu care teroriştii au intrat în mulţime la Cambrils. Fratele său, Said, a fost ucis la Cambrils, iar un alt frate, Youssef, este căutat pentru posibilă manipulare a explozibililor.
 • Mohamed Houli Chemlal. Reţinut şi rănit în timpul exploziei de la Alcanar.
 • Salh El Karib. Reţinut la Ripoll.

Planul teroriștilor, pe larg.

Comemorarea

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, regina Letizia, premierul Mariano Rajoy, precum şi membri ai Guvernului spaniel, au luat parte, duminic, la o slujbă în memoria victimelor atentatelor de la Barcelona şi Cambrils, organizată în catedrala-simbol a capitalei catalane, Sagrada Familia.

Celula teroristă intenționa să producă inclusiv o explozie de proporții în Sagrada Familia, potrivit presei spaniole.

"Vreau ca fiul meu să se predea"

Mamele teroriştilor de la Barcelona şi Camprils au respins faptele fiilor lor, într-o întâlnire cu presa în oraşul Ripoll, de unde erau originari majoritatea celor implicaţi în atacurile de la Barcelona şi Camprils, la o manifestaţie de respingere a terorismului şi de solidaritate cu victimele atentatelor, la care au luat parte şi rude şi apropiaţi ale autorilor, relatează El Pais.

Ele suspectează că cineva le-a radicalizat copiii, pentru că aceștia duceau vieţi normale, au trăit toată viața în acel oraș, sunt tineri, și nu au făcut niciodată nimic care să dea de bănuit.

"Vreau să se predea. Nu vreau să mai omoare, Islamul nu spune aşa ceva”, i-a transmis lui Abouyaaqoub, care suspectat că a condus furgoneta care a intrat în mulţime pe La Rambla, în Barcelona, mama sa, care preferă ca fiul său să fie în închisoare sau mort, decât să mai ucidă alte persoane.