Treizeci și nouă de polițiști și 30 de protestatari au fost răniți și spitalizați joi seară la Tbilisi după ciocniri în jurul Parlamentului unde vorbea un deputat rus.

Mii de persoane care au încercat să invadeze Parlamentul au fost respinse de forțele speciale de poliție, mai ales cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc. Oamenii protestau față de discursul în fața Parlamentului georgian a deputatului rus Serghei Gavril în cadrul unei reuniuni anuale a Adunării interparlamentare a ortodoxiei, un forum de parlamentari din țări majoritar creștin ortodoxe, informează AFP, preluată de Agerpres.

Circa 10.000 de persoane s-au adunat în centrul capitalei georgiene Tbilisi pentru a cere demisia președintelui parlamentului Irakli Kobahidze după ce s-a aflat că parlamentarul rus s-a exprimat după-amiază de la tribună.

Fosta republică sovietică din Caucaz nu a uitat intervenția militară rusă și scurtul război din august 2008. Războiul a condus la pierderea de către Georgia a controlului asupra a două regiuni separatiste proruse Abhazia și Osetia de Sud.