Theresa May l-a demis pe ministrul Apărării Gavin Williamson din cauza implicării acestuia în scurgeri de informații privind decizia de a permite o participare a firmei Huawei la rețeaua 5G. Williamson neagă acuzațiile.

Downing Street a anunțat că premierul britanic și-a pierdut încrederea în capacitatea lui Gavin Williamson de a-și asuma funcțiile de ministru al Apărării și de membru al Cabinetului''. May a lat decizia după ce a fost informată despre conduita ministrului în urma unei anchete privind aceste scurgeri de informații.

Gavin Williamson (42 de ani), a fost numit în noiembrie 2017, înlocuindu-l pe Michael Fallon, implicat într-un scandal de hărțuire sexuală.

Theresa May a permis participarea producătorului de echipamente telecom chinez Huawei la rețeaua 5G a Marii Britanii. Lider incontestabil în tehnologia 5G, Huawei este suspectat că ar permite Beijingului să spioneze comunicațiile țărilor care le utilizează.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului May, Williamson neagă acuzațiile privind scurgerile recente de informații din Consiliul de Securitate Națională ca provenind din departamentul său.