Camera Comunelor a respins miercuri seară toate cele opt alternative privind Brexit, inclusiv varianta unui nou referendum, relatează BBC Online.

Propunerea unei uniuni vamale cu UE a fost votată de 264 de parlamentari britanici, iar 272 au respins-o, în timp ce alternativa unui nou referendum a picat și ea - 295 de voturi ”împotrivă” și 268 ”pentru”.

Secretarul de stat pentru Brexit, Stephen Barclay, a declarat că rezultatele voturilor indicative au întărit opinia miniștrilor că acordul încheiat de Cabinetul May cu Bruxelles rămâne ”cea mai bună soluție”.

Toți conservatorii, inclusiv miniștrii, au putut vota potrivit propriei conștiințe.

Dramatismul zilei a fost completat și de anunțul premierul britanic privind demisia înaintea următoarei etape a negocierilor privind Brexit.

Înainte de voturile indicative, Theresa May a promis că va demisiona înaintea următoarei etape a negocierilor privind Brexit, într-o discuție cu deputații conservatori care se opun acordului încheiat de guvernul său cu UE.

Miercuri dimineața, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a pledat, în plenul Parlamentului European, pentru dreptul britanicilor de a organiza alegeri europene în cazul amânării Brexit pentru o perioadă mai lungă.

Nu puteți trăda cele șase milioane de persoane care au semnat petiția pentru a revoca Articolul 50 (care reglementează în Tratatul UE părăsirea blocului comunitar de către un stat membru), milionul de oameni care au defilat pentru un al doilea referendum sau majoritatea tot mai mare a persoanelor care vor să rămână în Uniunea Europeană”, a spus Tusk.