Partidele din opoziție au anunțat vineri că vor bloca și a doua încercare a premierului Boris Johnson de a declanșa anticipate, după ce ministrul pentru relația cu Parlamentul a declarat că Guvernul va convoca un nou vot în acest sens.

Jacob Rees-Mogg, ministrul pentru relația cu Parlamentul, a anunțat joi că Guvernul britanic va convoca luni un nou vot în Camera Comunelor cu privire la organizarea de alegeri legislative anticipate, după eșecul primei tentative.

Miercuri seara, Camera Comunelor a respins o moțiune prin care premierul solicita alegeri anticipate pe 15 octombrie. Moțiunea guvernului a primit 298 de voturi "pentru", dar nu a trecut deoarece era necesar ca două treimi dintre membrii Camerei să fie de acord. Johnson mai avea nevoie de 136 de voturi pentru a organiza alegeri înainte de Brexit.

Întrebat dacă le poate promite britanicilor că nu se va duce la Bruxelles să ceară o nouă amânare a Brexitului, cum îi cere legea adoptată miercuri de Camera Comunelor, premierul Boris Johnson a promis acest lucru: "Mai bine aș muri într-un șanț'', relatează Reuters.

Partidele din opoziție, inclusiv laburiștii, au anunțat vineri că fie vor vota împotrivă, fie se vor abține, până când nu va fi implementată o lege care să blocheze un Brexit fără acord, relatează Reuters. 

Între timp, Tribunalul superior din Londra a decis că suspendarea Parlamentului britanic, de la 10 septembrie, este legală.