Decizia aparține procurorului general al statului Israel

Poliția israeliană a anunțat că a recomandat duminică inculparea premierului Benjamin Netanyahu și a soției sale Sara pentru fraudă și corupție, aceasta fiind a treia recomandare de acest gen împotriva șefului guvernului israelian în anul în curs, informează presa internațională, citată de Agerpres.

Procurorul general urmează să decidă acum dacă va inculpa sau nu cuplul Netanyahu, suspectat de încercarea de a-și asigura o acoperire favorabilă din partea site-ului informațional Walla în schimbul unor favoruri guvernamentale, care ar fi putut aduce sute de milioane de dolari Bezeq, principalul grup de telecomunicații israelian, proprietarul Walla.

Benjamin Netanyahu a respins imediat concluziile poliției. "Sunt sigur că, în acest caz, autoritățile competente, după ce vor fi examinat problema, vor ajunge la aceeași concluzie: nu a existat nimic pentru că nu există nimic", a reacționat premierul într-un comunicat.

În februarie, poliția recomandase deja inculparea premierului Netanyahu în două dosare. Acesta, la fel și soția sa sunt suspectați de primirea unor cadouri scumpe în valoare de circa un milion de shekeli (285.000 de dolari) în trabucuri de lux, sticle de șampanie și bijuterii scumpe de la personalități bogate, în schimbul unor favoruri financiare sau personale.

Într-un alt dosar, anchetatorii îl suspectează pe premierul Netanyahu de încercarea de a încheia cu proprietarul Yediot Aharonot un acord pentru o acoperire mai favorabilă din partea celui mai mare ziare israelian, contra unor favoruri.