Vicepreședintele Partidului Popularilor Europeni (PPE), Esteban Gonzalez Pons, spune că grupul o susține clar pe Laura Codruța Kovesi la șefia parchetului european, iar „abordarea politică trebuie să stea departe” de nominalizarea în această funcție.

"Ca să răspund foarte scurt, noi o susținem clar. Credem că abordarea politică trebuie să stea departe de alegerea procurorului european. Doar gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem", a declarat Esteban Gonzalez Pons, întrebat care este opinia grupului PPE privind nominalizarea pe lista scurtă a lui Kovesi la conducerea parchetului european.

Momentul poate fi văzut mai jos, în jurul minutului 09.20

Nu același lucru îl va face ministrul român de Justiție, Tudorel Toader, care a declarat săptămâna trecută că le va trimite colegilor din JAI decizia CCR în urma căreia a fost demisă Kovesi.

Joi, Toader a declarat pentru Agerpres că informații despre Laura-Codruța Kovesi au ajuns deja la Parlamentul European și la omologii săi, dar nu au fost transmise de el, asociațiile profesionale ale magistraților fiind cele care ar fi "facilitat" comunicarea.