După Marea Britanie, și Statele Unite au luat decizia de a expulza diplomați ruși ca răspuns la atacul cu substanțe chimice pe teritoriul Marii Britanii. Și consultatul rus din Seattle a fost închis.

„Președintele Donald Trump a ordonat expulzarea a zeci de agenți de informații ruși din Statele Unite și închiderea Consulatului rus din Seattle, din cauza faptului că este aproape de o bază de submarine și de sediul companiei Boeing. Statele Unite au luat aceste măsuri în comun cu aliații NATO și cu partenerii din întreaga lume, ca reacție la folosirea de către Rusia a unei arme chimice de tip militar pe teritoriul Marii Britanii, cel mai recent incident în cadrul modelului de activități destabilizatoare din lume”, precizează Casa Albă.

Statele Unite au anunțat, luni, decizia de expulzare a 60 de diplomați ruși, ca reacție la atacul neurotoxic din Marea Britanie în spatele căruia s-ar afla Rusia.

Casa Albă a dispus și închiderea Consulatului rus din orașul american Seattle, conform The Washington Post.

Scandalul diplomatic dintre Marea Britanie și Londra s-a amplificat după ce 23 de diplomați ruși au fost expulzați de pe teritoriul britanic, iar Moscova a decis expulzarea unui număr egal de diplomați britanici.

Criza diplomatică a izbucnit în urma otrăvirii fostului spion rus Sergei Skripal și a fiicei acesteia cu un gaz neurotoxic produs doar în Rusia.

SUA și trei dintre cele mai puternice state din Europa au adoptat o declarație comună împotriva Rusiei, pe care o consideră vinovată de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia. Rusia neagă implicarea.

Și NATO consideră Rusia responsabilă de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia. Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se va întâlni luni, la Bruxelles, cu ministrul de externe britanic Boris Johnson pentru a discuta despre atacul cu agent neurotoxic asupra fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia.