Potrivit organizatorilor, peste 500.000 de britanici s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei pentru a cere organizarea unui nou referendum pe tema apartenenței Marii Britanii la Uniunea Europeană, transmite Press Association.

Mitingul, organizat la apelul asociației People's Vote, a început în Park Lane și urmează să se încheie în Parliament Square. La miting urmează să ia cuvântul și primarul Londrei, Sadiq Khan.

"Permiteți-mi să o spun clar și răspicat: dacă se ivește prilejul în Camera Comunelor, parlamentarii SNP (Partidul Național Scoțian) vor susține o cerință a People's Vote care include opțiunea rămânerii în Uniunea Europeană", a declarat într-un mesaj video de susținere șefa guvernului scoțian Nicola Sturgeon, care a acuzat guvernul conservator al premierului britanic Theresa May că a gestionat defectuos negocierile de "divorț" cu UE.

Ideea unui nou referendum a câștigat popularitate în ultimele luni în Regatul Unit și personalități politice de toate culorile o susțin, precum fostul prim-ministru laburist Tony Blair.