Întâlnirea dintre directorul CIA, Mike Pompeo, și liderul nord-coreean Kim Jong Un ”a decurs foarte bine”, a comentat miercuri președintele Donald Trump.

”Mike Pompeo s-a întâlnit cu Kim Jong-Un în Coreea de Nord săptămâna trecută. Întâlnirea a decurs foarte bine și o relație bună s-a creat. Detaliile Summitului sunt în lucru acum”, a scris pe Twitter președintele american.

Întâlnirea a fost loc după ce Donald Trump și Kim Jong-Un au convenit să se întâlnească față în față, probabil în mai sau iunie, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Washingtonul dorește ca la această întâlnire să se discute despre abandonarea arsenalului nuclear nord-corean, Phenianul dând semne că e dispus să abordeze acest subiect.

Potrivit Washington Post, directorul CIA și secretar de stat desemnat, Mike Pompeo, a avut o întrevedere strict secretă cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, pentru a discuta cadrul pentru potențiale convorbiri între acesta și președintele american.

Pe 27 aprilie este programat un summit intercoreean, într-o încercare de a-și îmbunătăți relațiile bilaterale și de a reduce tensiunile militare.