UE va cofinanța un proiect de peste 6 milioane de euro care vizează creșterea gradului de siguranță rutieră și îmbunătățirea conectivității, în Giurgiu și Ruse, la rețeaua de transport TEN-T.

„Creșterea gradului de siguranță rutieră și îmbunătățirea conectivității, în Giurgiu și Ruse, la rețeaua de transport TEN-T reprezintă o prioritate în vederea reducerii numărului de accidente în zona de frontieră, iar proiectul pe care îl lansăm astăzi se încadrează în strategia UE pentru regiunea Dunării în primul rând în ceea ce privește contribuția sa la o conectivitate mai bună și o mobilitate mai sigură în această zonă”, a declarat Cristina Ingeaua, asistent manager al proiectului din partea CJ Giurgiu.

Proiectul este cofinanțat de UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului INTERREG V A România- Bulgaria, Axa Prioritară 1- O Regiune Bine Conectată, transmite Agerpres.

Oficialul CJ Giurgiu a spus că durata proiectului este de 36 de luni, iar bugetul total al proiectului este 6,32 milioane de euro.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate echipamente pentru fluidizarea traficului la frontieră și de semnalizare rutieră, utilaje necesare lucrărilor de întreținere a drumurilor județene, mașini dotate cu echipament de cântărire pentru control trafic agabaritic, semafoare cu tehnologie led - care vor fi amplasate la intrarea pe podul Prieteniei și indicatoare rutiere.

„Concret, pentru Ruse, acest proiect înseamnă reabilitarea și modernizarea bulevardului Trei Martie, bulevard important în orașul nostru, care se află pe direcția de mers către capitala Sofia, precum și a podului Saraievo, care face conexiunea cu acest bulevard, pod care, de ceva timp nu se află într-o stare foarte bună. În afară de partea de reabilitare a bulevardului, cu trotuare și pistă pentru biciclete, și a podului, se vor monta și videocamere pentru securitatea traficului și se va desfășura o campanie comună de securitate a traficului, atât la Giurgiu cât și la Ruse”, a declarat, la rândul său, managerul de proiect din partea municipalității din Bulgaria, Stamen Savov.