Fondurile europene pentru dezvoltare durabilă înseamnă cu prioritate fonduri pentru mediu. Agenția București-Ilfov a anunțat la Bruxelles câteva date despre primele proiecte finanțate în cadrul financiar 2014-2020.

VIDEO Bruxelles: "Contribuția investițiilor Regio la dezvoltarea durabilă a regiunii București-Ilfov" - un seminar la Bruxelles, în contextul Președinției Române, organizat de Agenția de Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADR BI).

 

Despre primele contracte semnate în noul cadru financiar, despre altele în evaluare, despre continuarea programelor de investiții pentru eficientizarea energetică a blocurilor, alte exemple de proiecte din sectoare.

Sprijinirea eficienței energetice pentru clădirile private - de tip rezidență, în speical blocuri - 99 milioane de euro au fost alocate pentru investiții de realizat în perioada următoare. Au fost deja contractate 88 de proiecte, cu o valoare de 167 milioane euro.

Creșterea eficienței energetice - 4 proiecte sunt în evaluare, însumând 12 milioane de euro, pentru reducerea emisiuniilor de carbon în regiunea București-Ilfov.

Claudia Ionescu, șef al Departamentului de Investiții și Promovare Regională în cadrul ADR BI, a prezentat informații despre primele contracte semnate în noul cadru financiar.

Mediu, o prioritate a fondurilor pentru dezvoltare durabilă
În deschidere, Ionescu a vorbit despre importanța fondurilor dezvoltare dezvoltării durabile în special pentru mediu.

România e parte semnatară, alături de 129 de state membre, a Agendei 2030. Dezvoltarea durabilă se bazează pe economie, pe social, dar în mod special pe mediu. Mediul e foarte influențat de oameni. Cu colegii de la Dezvoltare Durabilă este foarte importantă umanitatea. Unul dintre pilonii de bază ai dezvoltării durabile.

Vom discuta astăzi despre investiții. Dar fără umanitate investițiile nu își vor avea loc.
Vorbim despre aceste investiții importante nu doar pentru Regiunea București Ilfov, nu doar pentru Bruxelles sau pentru Europa. Astăzi vom atinge puncte importante care vin să dezvolte Uniunea Europeană și o părticică din România.

Claudia Ionescu, director în cadrul ADR BI, alături de reprezentanți guvernamentali și ai beneficiarilor, au prezentat stadiul proiectelor contractate sau în curs de evaluare.

Invitați
- Maria Grapini, europarlamentar
- Alexandru Mitroi, consilier, Ministerul   pentru Mediul   de   Afaceri, Comerț și Antreprenoriat
- Ștefania Deak, consilier Departamentul Dezvoltare Durabilă, Guvernul României
- Aneta Stoica, consilier superior Direcția Generală Programare și Coordonare Sistem din Ministerul Fondurilor Europene
- Petre Popeangă, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov și fost europarlamentar
- Andi Dulamea, Manager de proiect, DGASPC Sector 6, București

- Cristina Zygomalas, director Public Projects EURACTIV.com, s-a alăturat evenimentului, urând bun-venit delegației române în sala de conferințe EURACTIV.com


Evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente desfășurate la Bruxelles, în contextul Președinției Române.

a debutat cu "Educație la puterea viitorului”,
Evenimentul a fost transmis LIVE VIDEO pe site-ul ADR BI.