Ministerul vrea să finanțeze investiții în cercetare, inovare și dezvoltare tehnologică, din fonduri europene, și va pune la dispoziție, pentru început, 31 de milioane de euro.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a anunţat lansarea acestei linii de finanțare vineri, într-o conferinţă de presă la Braşov, înaintea unei vizite la IAR Ghimbav.

„Din punctul meu de vedere, vom discuta despre investiţia într-un centru de cercetare, inovare, dezvoltare tehnologică pe zona aeronautică. Le voi prezenta linia de finanţare pe care o vom lasa în curând, dedicată clusterelor de inovare. Deocamdată, vorbim de 31 de milioane de euro, pe care îi punem la dispoziţie pe această linie de finanţare. Vor putea cu aceşti bani să construiască laboratoare, centre de cercetare aplicate în economie”, a spus Mînzatu.

Ea a adăugat că îşi doreşte o dezvoltare sustenabilă a industriei aeronautice la Braşov., transmite Agerpres.

„Dincolo de faptul că finanţăm indirect furnizorii din proiectele europene, mi-aş dori ca un angajator ca Airbus, într-o zonă atât de competitivă cum este industria aeronautică, într-o zonă cu perspective foarte bune de viitor, să nu fie doar un angajator şi atât. E bine că avem locuri de muncă în judeţul Braşov, dar să vorbim de dezvoltarea sustenabilă a acestei industrii la Braşov, de locuri de muncă înalt calificate”, a spus ministrul fondurilor europene.