Scenariul aflat pe prima poziție pentru finanțarea Spitalului regional Brașov indică parteneriatul public privat, dar partea de cofinanțare ar putea fi asigurată din fondurile UE alocate României în perioada 2021 - 2027, spune Roxana Mînzatu.

"Pe exercițiul actual nu cred, dar pe exercițiul viitor da - lucrăm împreună, eu lucrez cel puțin îndeaproape cu BERD-ul la ceea ce înseamnă cofinanțarea Spitalului regional Brașov. Undeva în noiembrie 2017, Guvernul a decis prin Memorandum ca, pe lângă cele trei spitale deja identificate, să fie făcute cu cofinanțare europeană - deci pe lângă Iași, Craiova și Cluj - alte cinci spitale regionale ar urma să fie construite în România. Unul dintre ele este la Brașov. Această investiție nu a fost cuprinsă în zona de finanțare europeană actuală. S-a pornit la drum, s-a făcut un studiu de prefezabilitate de către Primăria Municipiului Brașov, terenul pentru această investiție l-am adus prin lege adoptată de Parlamentul României de la Institutul Cartofului - 12 hectare", a declarat luni ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, într-o conferință de presă organizată la Centrul de Vizitare al Parcului Național Piatra Craiului din Zărnești, relatează Agerpres.

Ea a susținut că, pe prima poziție ca scenariu de finanțare, este parteneriatul public privat.

”Am discutat și cu Comisia Europenă încă de când am preluat mandatul despre cum văd ei această implicare a fondurilor europene în proiectele de tip PPP și este posibil. Și în exercițiul actual este posibil, dar proiectul spitalului regional Brașov nu este atât de avansat. Adică a început să lucreze la studiul de fezabilitate”, a precizat Mînzatu.