Întâlnirea lui Mark Zuckerberg cu liderii din Parlamentul European ar fi trebuit să aibă loc cu ușile închise, potrivit anunțului inițial.

Întâlnirea de marți dintre directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, și eurodeputați, care cer explicații despre lacunele rețelei sociale în privința protecției datelor personale, după scandalul Cambridge Analytica, va fi transmisă în direct pe internet, potrivit unui anunț făcut de președintele Parlamentului European.

„Am discutat cu dl Zuckerberg despre posibilitatea unei retransmisii în direct prin internet a acestei întâlniri. Sunt bucuros să anunț că a acceptat această nouă solicitare”, a scris Antonio Tajani, pe contul său de Twitter, potrivit Agerpres.

„Este o veste excelentă pentru cetățenii UE. Îi mulțumesc pentru respectul pe care îl arată Parlamentului European”, a mai scris Tajani.

Întâlnirea între Mark Zuckerberg și șefii grupurilor politice din PE, cerută de UE după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica, fusese anunțată miercurea trecută și, inițial, urma să aibă loc cu ușile închise.

Mai mulți viitori participanți au deplâns însă această situație, cerând ca declarațiile lui Zuckerberg să fie publice, așa cum s-a întâmplat la audierea șefului Facebook în Congresul american luna trecută.

Întâlnirea de marți este cu atât mai importantă cu cât va avea loc cu doar trei zile înainte de intrarea în vigoare, la 25 mai, a Regulamentului european privind protecția datelor (RGPD).

Întâlnirea a fost însă decalată cu o jumătate de oră față de anunțul inițial, urmând să se desfășoare între orele locale 18:15 și 19:30 (16:15 și 17:30 GMT).De altfel, Tajani și Zuckerberg vor avea o întrevedere bilaterală de 30 de minute între orele locale 17:45 și 18:15 (15:45 și 16:15 GMT), a precizat luni un purtător de cuvânt al președintelui PE.