Șeful grupului Renew Europe, din Parlamentul European, a fost în dialog cu Colegiul Național "Silvania", în cadrul unui proiect, "Școală-ambasador a Parlamentului European".

Fostul premier Dacian Cioloș s-a născut în Zalău. A copilărit la Pericei, o comună din județul Sălaj, "locul care a rămas pentru mine acasă", după cum povestește.

A studiat la La Liceul Agroindustrial Șimleul Silvaniei, odinioară „Școala Țărănească”, unde "am mers din pasiune pentru agricultură, nu neapărat în acord cu părinții mei, care voiau să mă vadă studiind mate-fizică sau un alt domeniu care li se părea mai de prestigiu.

A absolvit Facultatea de Horticultură a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca; în perioada studenției a petrecut mai multe vacanțe în stagii la ferme din Franța.

În 1996, în baza unei burse guvernamentale, a obținut o diplomă de studii aprofundate la Școala Națională Agronomică de la Rennes.

Un an mai târziu, a absolvit un master știintific la Școala Națională Superioară Agronomică și Universitatea Montpellier I.

"A fost perioada mea de călător, de maturizare, de îmbogățire a rădăcinilor cu alte viziuni, istorii, orizonturi. Tot atunci am cunoscut-o și pe Valerie, soția mea. Vorbea deja românește și pasiunea ei pentru România și tradițiile românești ne-a adus împreună" - adaugă Dacian Cioloș în scurta pagină de prezentare din media sociale.

VIDEO Pentru ce ies la vot oamenii din satele României - filmul evenimentelor eduVOTE

Mai mult pe EurActiv »